neděle 4. listopadu 2012

Lokál U Bílé kuželky

Milovníkům české kvalitní kuchyně určitě nemusím dlouho představovat tuto česky stylovou lokálku. Už přes tři roky nám přináší české jídlo ve skvělé formě, kterou si určitě zaslouží. Žádné polotovary, chemie ani jiné náhražky zde nenajdete, jen poctivé suroviny od českých farmářů. Pravdou sice zůstává, že za kvalitu se musí platit, ale kdy jste jedli naposledy svíčkovou jako od babičky? Meníčka se tady pohybují okolo 150kč a výtečná plzeň srovnatelná se Zlatým tygrem a Dvouma kočkama za nepřehnaných 42kč. A co hermelín? Na to se pojďme teďka podívat!

Lokál U Bílé kuželka (Míšeňská 12, 110 00 Prague 1)
http://lokal.ambi.cz/en/

Do Lokálu jsem původně šel s přáteli ze španělska na výbornou svíčkovou, když však mé bystré oko spatřilo v jídeláku "Czech camembert", nemohl jsem odolat a byl jsem moc zvědavý, jak se s ním kluci z Lokálu popasovali.


1. Vzhled a dekorace na talíři - 4
Minimalistické pojetí mám rád. První dojem napovídal, že za skromnou oblohou se bude skrývat kulinářský zážitek. Co víc dodat než jen, že v jednoduchosti a prostotě krása jest.
2. Vyzrálost sýru a náplň - 5
Naprosto dokonalá vyzrálost, za kterou musím udělit plný počet bodů. Sýr se skoro rozplýval na jazyku, což ještě více podtrhávala chilli-cibulová náplň.
3. Paprička, cibule, koření - 4
Papričky nezklamaly, pálivé až se korbele s pivem prohýbaly. Cibulky byly speciální mini druh, který je velmi chutný, ale bylo jich fakt málo, snad jen na ozdobu. Normální cibule tvořila s polu s červeným chilli náplň ostrou jako turecká šavle.
4. Pečivo - 4
Asi nejchutněší chleba, jaký jsem zatím při své hermelínové tour dostal. O čerstvosti ani nepochybujte! Snad jen těch krajíců mohlo být více, proto jeden bod dolů.
5. Celková chuť - 5
Symfonie chuti par excellence. Chuťové buňky hovořily o ráji a žaludek se zařekl vrátit se k něčemu jinému. Mé putování po krčmách s hermelíny však pokračuje a proto má smůlu.


Hermelín v Lokálu U Bílé kuželky dozrál na 22 bodů a bude se jen těžko překonávat. Ve speciální kategorii ještě navíc získal body 3. První za neuvěřitelné tankové pivo, druhý za milou obsluhu, která navíc mluvila plynně anglicky a třetí za naprosto stylovou výzdobu záchodků, u které se musím zastavit. Slabší povahy mohou přeskočit na Láry a fáry.

Předsíňka záchodků byla vytapetována ve stylu playboy-girls ala 70. léta. Výstřižky z časopisů a novin dělají nezapomenutelnou atmosféru a celkem by se mohlo stát, že některý z pánů stráví i dvacet minut umýváním rukou (ovšem ve vší počestnosti)..-)) Ona místnost na močení je vystavěna ve stylu starých záchodků v moderní podobě, kdy ještě neexistovaly mušle. Dámy si představí stěny po kterých teče voda dolů do koryta, pánové ví. Muži tam stojí hezky vedle sebe bez jakýchkoli zábran, což se nemusí každému líbit, proto dámy prominou. Tento styl záchodků je dnes na vymření, znám v Praze už jen jeden podobný U Suché dásně, tam si však na 70ky nehrají, tam pořád co-existují. Celé místnosti poté dominuje bílá stěna, na kterou můžete načnárat nějaký ten neslušný textík. Za starých časů to bývala klasika asi všude a zde se za to navíc nemusíte stydět.

Láry a fáry hermelín celkem 25 bodů. A málem bych zapomněl, každá sranda něco stojí, tady to je za 89kč.

Na závěr bych jen dodal, že to byl bezesporu nejlepší hermelín, jaký jsem měl tu čest ochutnat. Možná se někdy stalo, že po deseti pivech mi chutnal víc, to si však odmítám pamatovat. Anče neslintej a koukej přinést další reportáž!
Dobrou chuť!





Žádné komentáře:

Okomentovat