neděle 13. října 2013

Žižkovský Bernard pub

Další zastávkou na cestě k objevení hermelínového krále byl tajemný Žižkov. Čtvrť proslulá i nenáviděná zároveň, avšak stále živá s mnoha překvapeními za každým rohem. Díky jednomu doporučení na velmi dobré pivo se snad podařilo ulovit hermelín roku, nebo minimálně přihořívá. Nechte si pohladit hermelínové buňky s naší novou recenzí a vyražte za skvělím hermelínem na Žižkov!

Bernard Pub (Jeseniova 1692/93, Praha 3, 130 00, Žižkov)


Dostáváme se do bodu, kdy musím trošku upravit kategorie hodnocení. Nic zásadního jen z kategorie 2 - Vyzrálost sýrů a náplň musím vyškrtnout náplň, jelikož jsem usoudil, že vyzrálost je jednou ze zásadních kritérií a zaslouží si samostatnou kategorii. Náplň přesouvám do kategorie celková chuť, která byla do této doby jakoby bezobsažná, čímž se tento nedostatek anuluje.

1. Vzhled a dekorace na talíři - 5
V jednoduchosti je krása, krása je jednoduchá.
2. Vyzrálost sýru -5
Co více k zralosti - zřejmě tady hermelín nedělají poprvé. Smetanově dokonalý požitek.
3. Paprička, cibule, koření - 4
Jediný malý nedostatek vidím v absenci papričky, která však byla namletá v marinádě, takže tento malý vrtoch lze lehce odpustit. Uvítal bych více cibulky, která byla báječná. Koření celkově vyvážené, nepřehnané.
4. Pečivo -5
Nejlepší pečivo, jaké jsem kdy k hermelínu dostal. Bylo krásně křupavé a jemně předehřáté! Už se mi dlouho nestalo, abych jedl samotný chléb bez hermeínu. Delikatesa!
5. Celková chuť a náplň - 5
Dokonalost vyvážených chutí, vyzdvihl bych ještě tajnou přísadu v marinádě, jež byla hořčice, která dala hermelínu neopakovatelnou a dokonalou příchuť - mňam! Mini salát (salát, paprika a rajče) jako přiloha se taky skvěle s hermelínem doplňoval.
Cena: 69kč


Hermelín z Bernard Pubu byl vážně úžasný a jen těžko se bude i vzhledem k ceně překonávat. Jeho jediným konkurentem byl až dosud hermelín z Lokálu U Bílé kuželky (http://nakladanyhermelin.blogspot.cz/2012/11/lokal-u-bile-kuzelky.html), ten je však cenově o dvacku dražší a tím pádem prohrává, teda aspoň u mě.

Náš hermelín si zatím vysloužil 23 bodů. V premium kategorii však získává další 2. Jeden za nejlepší Bernard, jaký jsem kdy pil, druhý za příjemnou, ochotnou a hlavně milou obsuhu. Celá hospůdka byla hezky zařízená a jediný nešvar je jen opět to kouření! Snad se už brzo dočkáme vynikajích hermelínů také v nekuřáckém prostředí.

Hermelín z Bernard Pubu si vysloužil celkem 25 bodů, tím se dotáhl na svého soupeře od Bílé kuželky, kterého však po cenové stránce lehce překonal. Tímto ho tedy pasuji na hermelín roku! Zároveň však věřím, že mu najdeme silné konkurenty, a že za dobrým hermelínem nemusíme jenom na Žižkov.

Zdraví Vás agent Gerald a přeje barevný podzim u dobrého hermouše!

Žádné komentáře:

Okomentovat