středa 15. října 2014

Kolkovna Palác Savarin

Palác Savarin je ukrytý v samotném centru Prahy mezi Václavákem a ulicí Na příkopech a poskytuje ideální zázemí pro jednu ze stylových restaurací sítě Kolkovna. K návštěvě nás přiměla možnost sledovat fotbalové utkání v krásném nekuřáckém prostředí a především skvělá poloha. Jak si vedl zdejší král sýrů a jestli obstál ve velké konkurenci obdobně zaměřených lokálů se dozvíte v našem dalším reportu!

Kolkovna Palác Savarin ( Na Příkopě 10, Praha 1)
savarin@kolkovna.cz 







 
Bez dalších skrupulí pojďme rovnou hodnotit ty naložence!

1. Vzhled a dekorace na talíři - 5
Už z dálky jsem viděl, že to bude bomba. Nakonec to bomba nebyla, "jen" skvělá umělecká práce.
2. Vyzrálost sýru - 5
Tento pacholek se opravdu vyvedl a pánové z Kolkovny ho z láku vytáhli v pravý čas! Střed krémový, okraje ještě ne tak docela. Přesně jak mám rád.
3. Paprička, cibule, koření - 4
Paprička pikantní, dobře naložená, ale ne ostrá. Šamotková cibule sice čerstvá, ale nevadilo to. Koření decetní, obloha bohatá s lehkou zálivkou.
4. Pečivo - 4
Lahodný čerství chléb, radost se zakousnout! Ještě by mohli péct vlastní, ale to už bych chtěl asi moc.
5. Celková chuť a náplň - 4Nápln se skládala pouze z červené papriky, jež je hermelínová klasika. Možná bych očekával trošku více inovace a nějaký pokus o vlastní vylepšenou recepturu, ikdyž sázka na osvědčenost, je sázka na osvědčenost a je to dobrá sázka. Celková chuť byla skvělá, jen sem tam na ocasu jsem měl pocit, že jde hermouš trošku do hořkosti, i proto nemůžu dát plný počet bodů a jeden ubírám.

Cena: 95kč

Degustace v této restauraci mě velmi potěšila. Po dlouhé době jsem si skutečně pochutnal. Kolkovna patří do vyšší restaurační kategorie typu Lokál (Ambiente group) a je to znát nejen cenou, ale i poskytovanými službami, prostředím a tréninkem obsluhy. Celkově je zde však přátelské prostředí a dobrá atmosféra i pro fanoušky fotbalu.

Zdejší hermouš si vysloužil 22 bodů v základní hodnocením a další 2 body jako prémii. První extra bod je za to, že při hodnocení nedávám půl body, ikdyž tady by se hodili, jak v kategorii paprička,cibule koření, kde jsem chtěl hodnotit 4,5 bodu, tak také v kategorii pečiva, kde jsem chtěl hodnotit stejně. Druhý extra point je za úžasné pivo, domácí limonády a skvělé prostředí a obsluhu.
Celkově tedy dneska za 24 bodů.

A jak vám sedl místní naloženec hermologové? Pište, foťte, ochutnávejte a hlavně si nechte chutnat!
S přáním nálevu pro všechny hermelíny, zdraví agent Gerald!

Hodnocení 24 bodů (max. 25)

1 komentář: